lördag 14 augusti 2010

Fart fylld dag!

Har haft en fart fylld dag, vaknade tidigt av morgonpigga barn.. *Gäsp* Jag är ingen morgonmänniska men det får man ju lov att vara när man har flera barn.
Hur som helst gjorde vi oss klara och åkte in mot större byn och hämtade upp min systerdotter som jag skulle passa idag, sen åkte vi till min gamla farmor och hälsa på, och vi ringde på/knacka på/jag ringde hennes telefon men ingen reaktion fast hon visste vi skulle komma så jag gjorde ett sista försök och ropa in i brevlåds inkastet sen började vi gå ner för trapporna och då öppnade hon för hon hade hört när jag ropade.. Hon satt och kolla på tv och hade helt missat alla våra försök, tur att det bara var så jag blev ju orolig att det hade hänt henne nått! Barnen lekte och fikade, sen skulle jag åka och handla åt farmor och alla barnen skulle med så vi packa in oss i bilen igen och åkte och handla, barnen fick pengar till lördagsgodis av min farmor så dom stod och plockade och skratta och prata, då kom andra syrrans kille som var i affären och hade hört välbekanta barnröster som hördes tydligt i hela affären (och det var ingen lanthandel vi handla på!) ha ha... Men barn ska höras :-D Sen så handla vi klart och packa in oss i bilen igen, svor både en och tre gånger för det är så svårt att få fast trebilstolar i baksätet på fanimej alla bilar! Vi kom iväg i allafall och bar upp allt till farmor och barnen fick lite lunch köttfärssås och makaroner, sen efter det var stakars Thea så övertrött som inte sovit något alls idag så vi packa in oss i bilen igen och åkte hem till mej.

Barnen lekte inomhus först och hade disco, jag gav Thea mat sen tvärslocknade hon.
sen ville tjejerna gå ut och leka så dom var en sväng i lekparken sen så ville dom cykla så jag försökte fixa Emmas extra cykel så den skulle passa i höjd åt deras kusin att cykla på och då fick Emma för sig att hon minsann skulle cykla utan stödhjul hon med (vi tog ju bort dom typ i maj för hon kunde cykla utan men efter några dagar så ville hon ha tillbaka dom, hon var väll inte redo fast hon kunde) så hon fick ha sin extra cykel och cykla på för hennes andra fick jag inte i luft i däcket i är väll nått fel på ventilen för det är alltid snålt med luft i det däcket.. hur som helst så fick barnens kusin låna Idas cykel och Ida frågade sin pappa (som bor rakt över gatan) om hon kunde få låna sin cykel hon har där och det gick bra så sen cykla alla tre =) Jag tyckte Emma vart aningen grinig efter ett tag så jag stekte lite pannkakor och vispa grädde, så tjejerna fick käka lite för att orka cykla mera, även en grannpojke som var med dom ute och lekte fick pannkaka (barn äter ju oftast mera när dom är flera) och så var det även denna gången =)

Sen klockan 18 så slutade J jobbet och jag skulle köra hem systerdottern och Ida och Emma ville följa med såklart så vi åkte allihopa, tror systerdottern kommer sova gott inatt för hon nicka till några gånger på vägen hem i bilen =) Ida och Emma var knappt i andra andningen :-/ Vi handla med kebab hem åt J, tjejerna ville ha varsin cola så det fick dom. Sen hemma så poppade jag popcorn åt dom så dom hade lite lördagsmys, Thea var vaken då J hade fått väcka henne vid 18.30 typ (får se hur natten går nu) sen så badade tjejerna och åt kvällsmat och den var det läggdax för dom. Thea fick lite gröt med blåbärs pure lite svalde hon iaf ner, sen så vart det badning för henne med och nappflaska och läggdax.

Ärligt talat det är inte alls stor skillnad på att ha tre eller fyra barn, dagen gick ju hur bra som helst =) Den stora skillnaden med barn är ju mellan ett och två barn när man har kommit över det så kan man ha hur många som helst för då lever man ju på ett visst vis, fast bebis åren är så himla mysiga men ändå mest krävande, ja ja man gnäller nu men sen när Thea knallar runt själv så saknar man den där gnälliga bebisen på armen ;-)

Nääe nu sover alla tre barnen och jag ska ta en dusch och lägga mej tror jag för jag har druckit alldeles för dåligt idag i värmen, får tänka på det imorn för då hoppas jag det är sol och varmt igen =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
En 29årig Trebarnsmamma, som lever för sina barn.